Ga naar de inhoud

YOUSSEF EL KHATTABI

Youssef el Khattabi

Deze Amersfoorter weet zowel wat te zien als waar te zijn. Als filmjournalist voor het magazine ‘Uit In Amersfoort’ deelt hij regelmatig de must-sees op filmgebied met zijn stadsgenoten. Dat is echter niet het enige waar hij mee bezig is!

ACTIE

In Amersfoort heb je de keuze uit drie bioscopen. Voor actuele arthouse-films en documentaires kun je naar filmtheater De Lieve Vrouw. Voor blockbusters en grotere titels is er een Pathé op het Eemplein en Vue op de Snouckaertlaan. Youssef: “Afhankelijk van het aanbod ben ik vooral in De Lieve Vrouw en Vue te vinden.  Als ik een favoriet moet kiezen, ga ik het liefst naar Vue. Al is het alleen maar omdat ik er een tijdje heb gewerkt!”

VASTE PRIK

Vue it is, dus. Klein probleempje: ten tijde van dit interview is de tent nog niet geopend. Dat zal Youssef normaal gesproken nooit overkomen. “Het klinkt routineus, maar ik ga elke dinsdag naar de film. Dan kom je namelijk met korting naar binnen. Mijn vriendengroep heb ik inmiddels zo ingedeeld dat ik weet wie ik naar welke film meevraag.” 

CLICK

Wanneer Youssef niet bezig is met zijn twee studies of liefde voor cinematografie, vind je hem in andere hotspots. “Door mijn liefde voor film ben ik geïnteresseerd geraakt in oude camera’s. Daarom ga ik regelmatig naar de vele kringloopwinkels in de stad. Vooral in het Kringloopcentrum op de Zwaaikom ben ik vaak te vinden.  Door de uitgebreide cd- en dvd-collecties die je daar vindt, kan ik er zomaar uren rondsnuffelen.” 

IN DE BOEKEN

Youssef: “Een andere grote passie van mij is literatuur. Voor boeken kan je goed bij kringloopwinkels terecht, maar er is één plek die ik speciaal wil uitlichten: ’t Ezelsoor. Deze tweedehands boekenwinkel is echt een verborgen parel. Ze verkopen er duizenden titels én zijn budgetproof!”

NAAR BUITEN

Natuurlijk is het heerlijk om verdwaald te raken in een film of boek. De airconditioning in bioscopen is op warme dagen zelfs een fijn extraatje. Maar wat doen we wanneer de film is afgelopen, Youssef? “Als het zomer is, gaan we naar een andere favoriete plek: IJssalon San Marco op de Langestraat!” Toptip van Youssef: “Ze maken daar van je favoriete ijssmaken ook milkshakes!” 

WIJ ZIJN AMERSFOORT

arrow_right_alt
arrow_left_alt

KOSMIK BIEDT INHOUD EN VORM AAN TALENT

Het is één en al culturele koek en ei op deze voormalige boerderij. Tijd om meer te leren over dit productiehuis vol begeleidingstrajecten.

AMERSFOORT ALS HANDELSSTAD

Wij Amersfoorters zijn al meer dan 750 jaar bezige baasjes. De stad heeft dan ook een sterke reputatie als handelsstad.

‘HET GELUID VAN DE TOREN IS ALS THUISKOMEN’

Wat begon als privéschool in de Dieventoren, is uitgegroeid tot een tientallen jaren oude traditie die onlosmakelijk verbonden is met de Keistad.

WELKOM IN DE VERKEERSTUIN!

Op de Wagenwerkplaats vind je De Verkeerstuin. Deze old-school speeltuin bevat alle ingrediënten voor een bruisende plek barstensvol lol.

WILLEMS WONDERE WEILAND: ‘WE GAAN DOOR ZOLANG WE HET LEUK VINDEN’

Wat 22 jaar geleden als verjaardagsfeestje begon, groeide uit tot Hooglanderveens grootste gratis festival: Willems Wondere Weiland! Wij spraken met...

HET BELGENMONUMENT

Boven op de Amersfoortse Berg staat het grootste monument van Nederland: het Belgenmonument. Ontdek meer over dit indrukwekkende geschenk uit België.

AMERSFOORT: EEN KAMP VOL STIEREN

Aan het eind van de Kamp staat een enorm, stoer beeld van een stier. Aan dit kunstwerk kleven een bull ehhh boel verhalen...

WE DOEN HET SAMEN! FESTIVAL

Wie de wereld beter wil maken, begint bij zichzelf en de eigen leefomgeving. Die boodschap hebben wij in Nederland goed verstaan: ruim 4,2 miljoen...

WIE VERZINT TOCH DIE TEKSTEN OP DE DARA?

Op het dak van restaurant Dara prijkt er maandelijks een mooi stukje proza. Wie verzint deze teksten? We verklappen het antwoord: jij!