Ga naar de inhoud

Xander Schineis

De nachtkapper

Xander Schineis is een vrolijke nachtvlinder die overdag de Amersfoorters voorziet van mooie kapsels bij kapperszaak DARE. Zie je een hoogblond kapsel licht geven in de Amersfoortse nacht? Grote kans dat het Xander is die losgaat op de dansvloer.

Xander Schineis is een vrolijke nachtvlinder die overdag de Amersfoorters voorziet van mooie kapsels bij kapperszaak DARE. Zie je een hoogblond kapsel licht geven in de Amersfoortse nacht? Grote kans dat het Xander is die losgaat op de dansvloer. 

Bijnaam: De nachtkapper. Xander: “Niet alleen omdat ik vaak ’s avonds nog aan het knippen ben, maar ook omdat de nacht mij trekt. Feestjes, gezelligheid, dansen: ik hou ervan!”

NACHTVLINDER

Xander: “De nacht is het moment waarop je ontpopt tot een volledig vrij mens. Die uitlaatklep heb ik nodig. Wat ik heel leuk vind aan uitgaan in Amersfoort: het maakt niet uit met wie en hoe je danst!” 

Wie uit zijn dak wil gaan, heeft een goede bodem nodig. Een pizzabodem, welteverstaan. Xander begint zijn dansavond daarom bij Bombari, het restaurant dat in 2021 zijn deuren opende. “Hier eet je een heerlijke op Napolitaanse wijze bereidde pizza, drink je een limoncello en -als je geluk hebt- wordt er later op de avond gedanst. Kun je meteen lekker inkomen.”

BILLENDRAAIERS

Dansen willen we! Zelf houdt Xander van elektronische muziek. Die voorkeur leidt hem naar feesten als Nachtwerk. en On9ekend bij FLUOR, waar house en techno de boventoon voeren. “Op deze feesten staan grote nationale en internationale DJ’s in die genres. Een ander feest dat heel populair is, is Super Zwoel. Je danst daar op de lekkerste R&B, hiphop en guilty pleasures uit de nineties en de zeroes. Als je billen hebt die willen draaien, zo hard dat ze eraf vallen, dan kan dat daar heel goed.’

COMMUNITY

Volgens Xander vormt het danscafé Lapart samen met J&D en café Koetje aan de overkant van binnenstadsplein de Hof een mooie driehoek voor de Amersfoortse gay- en queercommunity. “Het is onwijs belangrijk dat die plekken er zijn. En dat in het hart van de stad! Natuurlijk zijn er talloze apps waar je elkaar kunt ontmoeten, maar fysieke plekken waar je samen kunt dansen zijn onmisbaar. In al die cafés draaien ze overigens heerlijke meezingers en gaat het vrijwel altijd lekker los!” 

WIJ ZIJN AMERSFOORT

arrow_right_alt
arrow_left_alt

‘Je moet dansen met de klok’

Vanuit de Onze Lieve Vrouwetoren wordt de stad regelmatig gevuld met warme klanken. Dat hebben we te danken aan het Amersfoortse Klokkenluiders Gilde!

De Viking van Liendert

In de wijk Liendert, pal naast de rotonde, staat de Viking. Wat doet 'ie daar eigenlijk? Wij vertellen het je!

‘Het geluid van de toren is als thuiskomen’

Wat begon als privéschool in de Dieventoren, is uitgegroeid tot een tientallen jaren oude traditie die onlosmakelijk verbonden is met de Keistad.

Dorpsfeest Hoogland: ‘Je kunt hier je leven lang naartoe gaan!’

Dit unieke evenement is een begrip in de hele regio. Om verschillende reden is het bijzonder te noemen. Wij vertellen je waarom!

Muzikale verbroedering in Studio Kruiskamp

Doordeweeks lijkt er weinig te beleven in dit pand aan de Liendertseweg. Op vrijdagavond is het een heel ander verhaal...

Podcast: Kijk in de Wijk Aflevering 1

In deze gloednieuwe podcastserie van Stichting Citymarketing Amersfoort nemen we per aflevering een wijk in Amersfoort onder de loep. Met een duik in...

Amersfoort ’40 – ’45: van bezetting tot bevrijding

Wat voor impact had de oorlog op Amersfoort en haar inwoners? Deze documentaire neemt je mee in de grootste verzameling beeldmateriaal uit WOII.

De Skate Centrale: een thuishaven voor buitenbeentjes

Je zou denken dat dit een plek is waar jongeren hun sport beoefenen. Niets is minder waar: hier huist een hele hechte gemeenschap.

Amersfoort in de Wereldoorlogen

Amersfoort is al eeuwen van strategisch militair belang. Ontdek hoe de stad is uitgegroeid tot belangrijkste garnizoensstad!