Ga naar de inhoud

URSULA VERRIPS

Al twintig jaar zet Ursula Verrips zich vol enthousiasme in voor het clubhuis van VV Hooglanderveen. Staat ze geen friet te bakken, dan is ze wel bezig met de planning van de bardiensten of de inkoop van drank en eten. Dat doet ze nog altijd met veel liefde en plezier.

Al twintig jaar zet Ursula Verrips zich vol enthousiasme in voor het clubhuis van VV Hooglanderveen. Staat ze geen friet te bakken, dan is ze wel bezig met de planning van de bardiensten of de inkoop van drank en eten. Dat doet ze nog altijd met veel liefde en plezier.

Kun je je het eerste patatje dat je bakte nog herinneren?
“Dat vergeet ik nooit meer! Mensen kwamen ermee terug vanwege de hoeveelheid zout die ik erop had gegooid. Blijkbaar was ik iets te scheutig geweest. Ach, je leert snel. Dat zeg ik ook tegen alle nieuwe vrijwilligers die bardiensten draaien. Sommige mensen vinden het eng, maar je moet het gewoon proberen en doen.”

Wat maakt het vrijwilligerswerk in de kantine zo leuk?
‘Ik kan mijn ei erin kwijt. Ik ben gastvrij, hou van gezelligheid en durf direct te zijn. Het is gewoon supergezellig met jong en oud in de kantine. Voor mij is het ook vanzelfsprekend dat je wat doet voor de club waar je kinderen actief zijn. Daar zijn je kinderen dan weer supertrots op. Die instelling heb ik van mijn moeder. Zag ze een probleem, dan zei zij: ik ga het oplossen. Zo zit ik ook in elkaar.’

Wat betekent de club voor jou?
“Kom niet aan mijn cluppie! Ik ben er echt van gaan houden en geloof niet dat ik ooit wegga. Ik zie al helemaal voor me dat ik over een jaar of twintig nog steeds thee breng voor het eerste elftal. Met een rollator als het moet! Als je vrijwilliger bent, krijg je er zó veel voor terug. Je sociale kring wordt groter en je voelt je echt opgenomen.”

Jij bent trots op je voetballende zoons. Zij vast en zeker ook op jou!
“Dat denk ik wel. Als ik het niet red of hulp nodig heb, springen zij altijd bij. Ik hoef het maar te vragen. Ze zitten bij elkaar in het team en doen het als voetballers hartstikke leuk.”

WIJ ZIJN AMERSFOORT

arrow_right_alt
arrow_left_alt

WE DOEN HET SAMEN! FESTIVAL

Wie de wereld beter wil maken, begint bij zichzelf en de eigen leefomgeving. Die boodschap hebben wij in Nederland goed verstaan: ruim 4,2 miljoen...

HET MIRAKEL VAN AMERSFOORT

In 1444 gebeurde er iets héél bijzonders in Amersfoort. Het is de reden dat we vandaag de dag zo’n mooie toren hebben!

DE SKATE CENTRALE: EEN THUISHAVEN VOOR BUITENBEENTJES

Je zou denken dat dit een plek is waar jongeren hun sport beoefenen. Niets is minder waar: hier huist een hele hechte gemeenschap.

AMERSFOORT: EEN ECHTE BIERSTAD

Hey, biertje? Nou, die vind je wel in Amersfoort. Onze stad is namelijk al eeuwenlang een echte bierstad!

‘JE MOET DANSEN MET DE KLOK’

Vanuit de Onze Lieve Vrouwetoren wordt de stad regelmatig gevuld met warme klanken. Dat hebben we te danken aan het Amersfoortse Klokkenluiders Gilde!

DE KOFFIEBUS: CAPPUCiNO’S MET EEN SCHEUT AANDACHT

Deze mobiele variant van een koffiehuis beweegt zich sinds 2017 door de stad. Omzet maken is bijzaak. De ontmoeting met elkaar is het hoofddoel!

WIJ ZIJN… DE EUROPESE STAD VAN HET JAAR!

Amersfoorters, gefeliciteerd! Onze stad is verkozen tot Europese stad van het jaar. Wij vertellen je er alles over!

OOSTWEST: ‘WIJ ZIJN ER VOOR DE MAKERS’

Deze creatieve broedplaats bevat alles wat een maker zich kan wensen: een boel gelijkgestemden die elkaar naar het volgende niveau willen brengen!

DE DOLLE JONKER EN ZIJN KEIEN

Vind je Amersfoort een kei van een stad? Wij ook! Is dat de reden dat deze plek Keistad genoemd wordt? Niet bepaald!