Ga naar de inhoud

SOPHIE PAUW

Sophie Paauw

Sophie Pauw is er met haar 22 jaar vroeg bij in ondernemersland. Afgelopen maart opende ze haar eigen zaak in de Scherbierstraat. Café STU is een huiselijke zaak waar je welkom bent voor goede koffie, kunst en hand-picked vintage.

Eigen favoriet op de kaart: De ‘Aqua Monaco’ frisdranken. Ze zijn superlekker, klimaatneutraal én vegan. Sophie: “Mijn favoriete smaak is rabarber gember.”

Wees gewaarschuwd: Voor je het weet is Café STU je tweede huiskamer geworden!

DREAM COME TRUE

Sophie werkte hiervoor in hetzelfde pand bij het kattencafé. Na de sluiting heeft ze de zaak overgenomen. Maar niet het concept. Nee, daar heeft ze te veel eigen ideeën voor. “Sinds mijn veertiende droom ik al van een eigen café. Wanneer het dan echt gebeurt, voelt dat zo bizar. Helemaal omdat ik meerdere opleidingen heb geprobeerd, maar het allemaal niks voor mij was. Als er dan zo’n kans op je pad komt, weet je: dit moet het worden.”

VINTAGE & VEGAN

Wanneer je Café STU binnenstapt, valt je oog direct op een kledingrek gevuld met vintage pareltjes. Aan de muren hangt kleurrijke kunst van een exposant. Naast een plek om lekkere koffie te drinken en vega(n) ‘snackies’ te eten, kun je er ook bewust shoppen. “Dit idee komt voort uit mijn eigen liefde voor tweedehands spullen en kleding. Daarnaast wil ik graag een ruimte creëren voor andere kunstenaars en creatieve mensen.” 

WEES JEZELF

Café STU is een fijne ontmoetingsplek waar creativiteit centraal staat. Maar niks moet! 

“Voor mij is het café succesvol als mensen zich er op hun gemak voelen. Je mag hier gewoon jezelf zijn.” De gezelligheid raakt niet op! Er zijn regelmatig spelletjesmiddagen, live optredens, lekkere tunes van een DJ en zelfs een stekjesruil. Waar wacht je nog op? Hop, naar Café STU!

WIJ ZIJN AMERSFOORT

arrow_right_alt
arrow_left_alt

AMERSFOORT: EEN ECHTE BIERSTAD

Hey, biertje? Nou, die vind je wel in Amersfoort. Onze stad is namelijk al eeuwenlang een echte bierstad!

DE MiSSIE VAN STICHTING PRESENT

Stichting Present helpt hulpbehoevenden met diverse hulpvragen en -trajecten. "Wij willen beweging op gang brengen."

DE JOODSE GESCHIEDENIS VAN AMERSFOORT

De Joodse gemeenschap in Amersfoort heeft wortels die teruggaan tot de 17e eeuw. Hier lees je er meer over!

HET VERHAAL ACHTER PARK RANDENBROEK

Dit prachtige groene park op loopafstand van het centrum heeft een unieke plattegrond. Wij laten je Park Randenbroek zien!

HET BELGENMONUMENT

Boven op de Amersfoortse Berg staat het grootste monument van Nederland: het Belgenmonument. Ontdek meer over dit indrukwekkende geschenk uit België.

HOFJE ARMEN DE POTH: VERSTOPT, MAAR TOCH VINDBAAR

In het centrum ligt een bijzonder complex van historische gebouwen: Hofje Armen de Poth. De naam doet iets vermoeden over armoede. Klopt dat ook?

OOSTWEST: ‘WIJ ZIJN ER VOOR DE MAKERS’

Deze creatieve broedplaats bevat alles wat een maker zich kan wensen: een boel gelijkgestemden die elkaar naar het volgende niveau willen brengen!

DE APPEL- EN GROENMARKT: TOEVLUCHTSOORD DOOR DE JAREN HEEN

De volgende keer dat jij op het terras van de Appel- of Groenmarkt neerploft, weet je op wat voor schat aan verhalen je zit!

DE MUURHUIZEN: MEER DAN EEN BIJZONDERE STRAAT

Veel van de Amersfoortse Rijksmonumenten staan in een bijzonder straatje: de Muurhuizen. De naam zegt een hoop over de oorsprong, maar wat precies?