Ga naar de inhoud

Joris Postulart

Deze ras-Amersfoorter is popprogrammeur en talentontwikkelaar bij poppodia in de stad en erbuiten. Daarnaast maakt hij gestaag naam voor zichzelf als solo-act en YouTube-sensatie POSTIE. 

Favo show ooit bij FLUOR: “Eefje de Visser gaf vorig jaar één van de mooiste shows die we hier ooit gehad hebben. Of rappers Rico & Sticks, een paar jaar geleden. Toen stond de hele zaal vol en stond ik op een bankje aan de zijkant over al die bewegende hoofden heen te kijken. Dat was enorm tof!”

Toptip van Joris: Duik op vrijdagavond café Miles op de Hof in! Grote kans dat je dan de ‘Friday Night Sessions’ meemaakt. “De beste sessiemuzikanten van Nederland nemen dan het podium over.”

STENNISSCHOPPER

De eerste keer dat Joris een punkband aan het werk zag, ging er een wereld voor hem open. “Ik moet veertien zijn geweest en dacht: dit wil ik ook!” En zo geschiedde. De beste man schopt het ver met de band ‘Stennis”. Wanneer Joris geen muziek maakt, programmeert hij het wel. Als iemand dus bekend is met de scene, is Joris het wel!

LOKAAL TALENT & NATIONALE TOPPERS

Te beginnen bij poppodium FLUOR, de grootste popzaal in de Amersfoortse regio. Joris is hier actief als talentontwikkelaar. “Dit is een relatief jonge stad. Dat zie je ook terug in de programmering. We organiseren bijvoorbeeld de bandwedstrijd ‘Kei van Amersfoort’ en geven lokaal hiphoptalent een kans bij ‘Gravel Pit’.” Naast de muzikale bazen van morgen zie je bij FLUOR ook de (inter-)nationale helden van nu.

JAMSESSIES

Op naar Boothill Saloon aan de Krankeledenstraat! Ook hier verzorgt Joris het muzikale programma. “Dit is een rockkroeg die voor iedereen leuk is. Ze schenken er heerlijk, Amerikaans bier en om de vrijdag is er stevige livemuziek. Er hebben toffe klassiekers op het podium gestaan, zoals Dikke Dennis en Neuk! Daarnaast heeft Boothill het mooiste achterterras van de stad: een gezellige biertuin.”

BIJNA EEN PRIVÉCONCERT

Joris gidst ons naar de volgende halte: café Pitchers op de Groenmarkt. “Een ouderwets toffe muziekbar. Pitchers heeft een klein podium, dus je staat meteen voor de liveband. Je vindt hier veel coverbands, jamsessies en ook regelmatig pianisten. Geef hen een briefje met je favoriete nummer en ze spelen het gelijk…’

TOPTIP VAN JORIS

Duik op vrijdagavond café Miles op de Hof in! Grote kans dat je dan de ‘Friday Night Sessions’ meemaakt. “De beste sessiemuzikanten van Nederland nemen dan het podium over.”

WIJ ZIJN AMERSFOORT

arrow_right_alt
arrow_left_alt

Willems Wondere Weiland: ‘We gaan door zolang we het leuk vinden’

Wat 22 jaar geleden als verjaardagsfeestje begon, groeide uit tot Hooglanderveens grootste gratis festival: Willems Wondere Weiland! Wij spraken met...

Amersfoort: een kamp vol stieren

Aan het eind van de Kamp staat een enorm, stoer beeld van een stier. Aan dit kunstwerk kleven een bull ehhh boel verhalen...

Ontmoetingen in Huis Miereveld

Samenwerken, ontmoeten en maken. Het gebeurt allemaal onder het dak van dit oude schoolgebouw.

SOPLA: het Amersfoortse rokertje

In de vorige eeuw had Amersfoort een eigen sigarenfabriek genaamd SOPLA. Dit was een afkorting van: Steeds Onder Professionele Leiding Aangemaakt. De...

Theater Vooropleiding Amersfoort

De koffie is ingeschonken. De recorder staat aan. Niets lijkt een interview met regisseur Jori Hermsen en actrice Jessica Zeylmaker nog in de weg te...

De Keijlijn: meer dan een gezellig treintje!

De Keijlijn rijdt alweer tien jaar door Amersfoort. Wat ooit begon als extraatje, is nu een volwaardige attractie die menig toerist niet overslaat!

‘Amersfoort is nóg imposanter vanaf de boot’

Bij Waterlijn Amersfoort zit de sfeer er altijd goed in. Als geen ander weten de schippers de echte Amersfoortse verhalen te vertellen.

De Skate Centrale: een thuishaven voor buitenbeentjes

Je zou denken dat dit een plek is waar jongeren hun sport beoefenen. Niets is minder waar: hier huist een hele hechte gemeenschap.

De missie van Stichting Present

Stichting Present helpt hulpbehoevenden met diverse hulpvragen en -trajecten. "Wij willen beweging op gang brengen."