Ga naar de inhoud

FRANK DRIESSEN

Frank Driessen

Frank Driessen heeft het houtatelier Passie voor Hout. Hij draait hier van oude stronken hout prachtige objecten.

‘IK BRENG MIJN PASSiE OVER’

Als je nu richting het klassieke gebouw loopt, proef je een hele andere sfeer. Er liggen grote boomstronken voor de deur en er staan een paar werkbanken. Wat gebeurt hier toch?

HET KOETSHUIS ALS ATELIER

Sinds 1995 wordt het Koetshuis bewoond door Camilla en Frank Driessen. Camilla heeft hier het poppentheater Toermalijn en Frank heeft zijn eigen houtatelier. Dit unieke huisje is overigens niet het enige speciale verblijf waar het stel heeft gewoond. Met een grote Frank: “Naast het Koetshuis hebben we op hele andere mooie plekken in Amersfoort gewoond, zoals het Havik.” De liefde tussen het tweetal is echter niet in de Keistad ontstaan. “Gek genoeg hebben we elkaar leren kennen tijdens een expeditie in Lapland”, vertelt Frank.


Toen het creatieve stel op zoek was naar een nieuwe plek voor het poppentheater, kwam het Koetshuis op hun pad. “We waren enorm blij met deze bijzondere plek. Er was genoeg ruimte voor zowel het theater van Camilla als voor mij om een atelier te starten”, aldus Frank.

BIJZONDERE PRODUCTEN

Zoals gezegd heeft Frank Driessen in het Koetshuis zijn eigen houtatelier: Passie voor Hout. Hij draait hier van oude houtstronken prachtige objecten. “Ik maak een mix van toegepaste kunst en autonoom werk”, legt Frank uit. “Dat kunnen schalen en lampenkappen zijn, maar bijvoorbeeld ook urns. Mensen hebben vaak een specifieke wens voor de vorm van de urn. Het is heel bijzonder om zulke persoonlijke objecten te mogen maken”, aldus Frank.

WERKEN MET PASSIE

Frank brengt niet al zijn tijd in het houtatelier in zijn eentje door. Regelmatig geeft hij cursussen aan volwassenen die zelf een object uit hout mogen gutsen. “Ik geef niet echt les”, lacht hij. “Ik breng eerder mijn passie over.” Ook kunnen kinderen in het atelier een feestje geven. “De eerste keer dat ik een partijtje gaf, vond ik dat zo spannend! Ik heb zelf geen kinderen en dan staat er opeens een groepje van zes voor je neus.” Inmiddels geniet Frank geniet er met volle teugen van. De kinderen mogen maken wat ze willen. Soms worden het autootjes en soms huisjes. “Ze gaan hier na afloop altijd blij weg. Dan vertellen ze vol enthousiasme aan hun ouders wat ze hebben mogen maken. Daar doe je het voor.”

Meer informatie over het atelier vind je op www.passievoorhout.nl

WIJ ZIJN AMERSFOORT

arrow_right_alt
arrow_left_alt

DE TROTS VAN AMERSFOORT: DE KOPPELPOORT

Dit verdedigingswerk is uitgegroeid tot een van de meest iconische plekken van de stad. Waarom staat het er eigenlijk?

‘JE KUNT JE LEVEN LANG NAAR DORPSFEEST HOOGLAND GAAN’

Dit unieke evenement is een begrip in de hele regio. Om verschillende reden is het bijzonder te noemen. Wij vertellen je waarom!

ONTMOETiNGEN IN HUIS MIEREVELD

Samenwerken, ontmoeten en maken. Het gebeurt allemaal onder het dak van dit oude schoolgebouw.

DE MUURHUIZEN: MEER DAN EEN BIJZONDERE STRAAT

Veel van de Amersfoortse Rijksmonumenten staan in een bijzonder straatje: de Muurhuizen. De naam zegt een hoop over de oorsprong, maar wat precies?

HET MIRAKEL VAN AMERSFOORT

In 1444 gebeurde er iets héél bijzonders in Amersfoort. Het is de reden dat we vandaag de dag zo’n mooie toren hebben!

AMERSFOORT: EEN ECHTE BIERSTAD

Hey, biertje? Nou, die vind je wel in Amersfoort. Onze stad is namelijk al eeuwenlang een echte bierstad!

WIJ ZIJN… DE EUROPESE STAD VAN HET JAAR!

Amersfoorters, gefeliciteerd! Onze stad is verkozen tot Europese stad van het jaar. Wij vertellen je er alles over!

DE PASTORIE DEELT ZiJN OVERVLOED

Naast de kerk in Hoogland staat een gebouw vol mogelijkheden: De Pastorie. "Deze plek moet als kloppend hart voor de omgeving dienen."

DE JOODSE GESCHIEDENIS VAN AMERSFOORT

De Joodse gemeenschap in Amersfoort heeft wortels die teruggaan tot de 17e eeuw. Hier lees je er meer over!