Ga naar de inhoud

Fien Vermeulen

Alleskunner

Fien Vermeulen is een multimediale duizendpoot. Als nieuwslezeres bij Qmusic en tv-presentatrice bij RTL en SBS is haar agenda behoorlijk vol, maar gelukkig ziet ze regelmatig kans om met vrienden in haar stad op stap te gaan. Maar wees gewaarschuwd: of iedereen de oud-deelneemster van Expeditie Robinson kan bijbenen, is een ander verhaal…

EFFE INKOMEN

Fien heeft energie voor tien wanneer ze uitgaat. “Als ik écht ga stappen, dan begin ik ‘s middags al met borrelen” Bijvoorbeeld in het Krankeledenplantsoen, de biertuin achter Long John’s Pub, Boothill Saloon en Charlie’s Burger 33. Long John’s Pub voelt voor mij als een tweede huiskamer. Ze schenken er glutenvrij bier en daar ben ik met mijn glutenallergie heel blij mee. Bij Charlie’s kan ik vervolgens een hamburger op een glutenvrij broodje halen.”

GEHEIME COCKTAILBAR

Fien heeft de smaak te pakken. “Pallas aan de Krommestraat was voor mij een grote verrassing. Daar schenken ze ongelooflijk lekkere cocktails. Vraag eigenaar Kostas vooral om tips. Ik dronk laatst de Zombie-cocktail… Wauw! Het was een van de lekkerste die ik ooit heb gedronken.”

In één adem gaat ze door: “Over cocktails gesproken: bij restaurant WestSingel zit een geheime cocktailbar. Superleuke sfeer met een jarentwintigvibe!”

TIJD OM TE DANSEN

Miles is altijd goed. Zeker op vrijdagavond, want dan hebben ze livemuziek. Overigens ga ik voor livemuziek ook naar De Noot in Hoogland. Een beetje uit de route, maar heel gezellig. Tijdens hele gekke avonden ga ik na de Miles door naar café Thuis voor karaoke. Daarna naar Jackson om de avond goed af te sluiten. Er is een vette dansvloer met allemaal lampjes, alsof je in de eighties bent.”

WIJ ZIJN AMERSFOORT

arrow_right_alt
arrow_left_alt

De Dolle Jonker en zijn keien

Vind je Amersfoort een kei van een stad? Wij ook! Is dat de reden dat deze plek Keistad genoemd wordt? Niet bepaald!

KOSMIK: waar inhoud en vorm samenkomt

Het is één en al culturele koek en ei op deze voormalige boerderij. Tijd om meer te leren over dit productiehuis vol begeleidingstrajecten.

‘Het geluid van de toren is als thuiskomen’

Wat begon als privéschool in de Dieventoren, is uitgegroeid tot een tientallen jaren oude traditie die onlosmakelijk verbonden is met de Keistad.

De trots van Amersfoort: De Koppelpoort

Dit verdedigingswerk is uitgegroeid tot een van de meest iconische plekken van de stad. Waarom staat het er eigenlijk?

Carnaval Hoogland

Welkom in ’t Zandkruuersgat!

Je hoeft helemaal niet naar Brabant te reizen om carnaval te vieren. In Hoogland wordt de grootste optocht van boven de rivieren georganiseerd!

‘Amersfoort is nóg imposanter vanaf de boot’

Bij Waterlijn Amersfoort zit de sfeer er altijd goed in. Als geen ander weten de schippers de echte Amersfoortse verhalen te vertellen.

Podcast: Kijk in de Wijk Aflevering 1

In deze gloednieuwe podcastserie van Stichting Citymarketing Amersfoort nemen we per aflevering een wijk in Amersfoort onder de loep. Met een duik in...

Het verhaal achter Park Randenbroek

Dit prachtige groene park op loopafstand van het centrum heeft een unieke plattegrond. Wij laten je Park Randenbroek zien!

De Pastorie deelt zijn overvloed

Naast de kerk in Hoogland staat een gebouw vol mogelijkheden: De Pastorie. "Deze plek moet als kloppend hart voor de omgeving dienen."