Ga naar de inhoud

Eric Wensink

Eric Wensink

Eric Wensink mag als eigenaar van Health Centrum Amersfoort dit jaar 40 kaarsjes op de taart zetten. Wat in de jaren 80 begon als een krachthonk van een groepje vrienden, is uitgegroeid tot de langst bestaande sportschool van Amersfoort.

Levensmotto van Eric: “Er moet natuurlijk hard getraind worden, maar ik ben ook een levensgenieter. Ik ga graag uiteten of zoek de gezelligheid op bij Kafé Van Zanten.” 

Mooiste plek in Amersfoort: De brug voor de Koppelpoort. Eric: “In de Koppelpoort zie je echt het oude Amersfoort. Als je je omdraait, kijk je uit over een heel nieuw, modern Amersfoort met het Eemplein en de Nieuwe Stad. Ik vind dat een mooi contrast.”

HOE VOELT HET OM 40 KAARSJES UIT TE MOGEN BLAZEN?

Eric: “Ik ben heel dankbaar. Iedere ochtend als ik hier aankom en de sleutel in de deur steek, denk ik: waar heb ik dit aan te danken?” Het ontstaan van de sportschool begon niet bij een ondernemingsplan. “In eerste instantie was het enkel een vriendengroep die bij mij trainde in een pand dat ik anti-kraak huurde. We kregen er iedere keer nieuwe mensen bij. Hoe beperkt we ook waren, het was er harstikke leuk.”

SELF MADE

Ik had geen geld voor fitnessapparatuur, maar wel hele handige mensen in mijn omgeving. Mijn vader lastte apparaten in elkaar en ik werkte ze af met een likje verf en bekleding. Het zelf maken van apparaten ging zó goed dat we ook aan andere sportscholen begonnen te verkopen. Er kwam een moment dat we moesten kiezen: gaan we door met de sportschool of gaan we apparatuur maken? Die keuze was niet zo moeilijk voor mij!”

MEER DAN ALLEEN SPORT

Toen Eric begon was Health Centrum een middelgrote sportschool. De komst van grote ketens veranderde hen in een kleine sportschool. “Een tijd is dat een nadeel geweest, want mensen wilden in de grotere clubs trainen. Wij zijn gebleven zoals we waren en die menselijke maat is nu juist ons sterke punt. Mensen zoeken weer meer het persoonlijke contact op. Dat heb je bij Health Centrum: iedereen kent elkaar, groet elkaar en je maakt eens een praatje. En het gaat niet alleen over sporten. Het gaat ook over het leven. Persoonlijke aandacht is hier heel belangrijk.”

SOCIAAL GEZICHT

Health Centrum is dus een sportschool met een sociaal gezicht. En dat voor alle leeftijden. 

“In de ochtend hebben we bijvoorbeeld groepslessen speciaal voor senioren. Die mensen komen niet om een uur keihard te trainen. Die komen om lekker te bewegen en aanspraak te hebben. Ik geef ze zelf geen les, maar het is vaak al genoeg als ik mijn gezicht even laat zien en ze weer een keer vertel hoe leuk ik het vind dat ze hier zijn.”

WIJ ZIJN AMERSFOORT

arrow_right_alt
arrow_left_alt

Amersfoort: een echte bierstad

Hey, biertje? Nou, die vind je wel in Amersfoort. Onze stad is namelijk al eeuwenlang een echte bierstad!

De Muurhuizen: meer dan een bijzondere straat

Veel van de Amersfoortse Rijksmonumenten staan in een bijzonder straatje: de Muurhuizen. De naam zegt een hoop over de oorsprong, maar wat precies?

Het Eemhuis: inspiratie op elke verdieping

Van de kelder tot aan de bovenste verdieping: Het Eemhuis is dé plek om je te laten inspireren. Kom binnen, wij geven je een rondleiding!

De Dolle Jonker en zijn keien

Vind je Amersfoort een kei van een stad? Wij ook! Is dat de reden dat deze plek Keistad genoemd wordt? Niet bepaald!

Welkom in de Verkeerstuin!

Op de Wagenwerkplaats vind je De Verkeerstuin. Deze old-school speeltuin bevat alle ingrediënten voor een bruisende plek barstensvol lol.

‘Je moet dansen met de klok’

Vanuit de Onze Lieve Vrouwetoren wordt de stad regelmatig gevuld met warme klanken. Dat hebben we te danken aan het Amersfoortse Klokkenluiders Gilde!

Amersfoort in de Wereldoorlogen

Amersfoort is al eeuwen van strategisch militair belang. Ontdek hoe de stad is uitgegroeid tot belangrijkste garnizoensstad!

Carnaval Hoogland

Welkom in ’t Zandkruuersgat!

Je hoeft helemaal niet naar Brabant te reizen om carnaval te vieren. In Hoogland wordt de grootste optocht van boven de rivieren georganiseerd!

Ontmoetingen in Huis Miereveld

Samenwerken, ontmoeten en maken. Het gebeurt allemaal onder het dak van dit oude schoolgebouw.