Ga naar de inhoud

Aaron Asbury

Aaron Asbury

Countrymuzikant Arno Mijnten loopt de lijn naar succes. De 23-jarige Hoevelaker is weliswaar niet geboren in de USA, maar wel om te rennen voor zijn brood. Voor airplay op de radio is hij zelfs bereid de Vierdaagse te wandelen.

Eén van je muzikale helden is Elvis Presley. Heb jij ook zo’n manager die je carrière bepaalt?

“Alsjeblieft niet, zeg. Voor nu ben ik nog eigen baas en dat bevalt goed. Je komt tegenwoordig een heel eind met een garagestudio en internet. Gelukkig ben ik bevriend met veel muzikanten op wiens feedback en hulp ik kan rekenen. Sinds kort heb ik ook een eigen band. Het is heel tof om met hen te spelen en de studio in te duiken. De keuze of een liedje goed genoeg is om uit te brengen, blijft wel aan mij.” 

Was de marketingstunt om je muziek op Radio Veronica te krijgen ook een eigen idee?
“Ik ging met vrienden naar een concert van The Rolling Stones. Rond de plek waar ze optraden, stond het busje van Radio Veronica. Ik heb mijn cd aan de dj gegeven en ook de nieuwe single Sweet Summer Rain doorgestuurd. Hij zei dat ik als tegenprestatie om live op de radio te spelen een dag mee moest wandelen met de Nijmeegse Vierdaagse. Dat heb ik toen gedaan en een paar dagen later trad ik op bij Veronica.” 

Bazenactie! Over bazen gesproken: Klopt het dat je ooit op het podium hebt gestaan met ‘The Boss’ Bruce Springsteen?
“Dat klopt zeker! Toen ik twaalf jaar oud was, nodigde hij mij op Pinkpop uit op het podium. Ineens stond ik daar voor tientallen duizenden mensen, naast iemand naar wie ik van jongs af aan naar luister. Ik zat toen al vijf jaar op gitaarles, maar dat moment heeft ervoor gezorgd dat ik nu muzikant ben!” 

Je debuutalbum heet ‘Destination Unknown’. Waarom?
“Een debuutplaat is het officiële startsein van je avontuur als muzikant. Nu is het mijn doel om zo veel mogelijk singles uit te brengen en in contact te komen met de juiste mensen. Je kan alleen nog zo veel plannen hebben: je weet nooit hoe het over tien jaar eruitziet. Misschien maak ik tegen die tijd wel totaal andere muziek.”  

Je roots vergeet je in ieder geval nooit: Hoevelaken!!
“Die vergeet ik zeker niet! Hoevelaken is een heel hecht dorp. Eigenlijk een grote stamkroeg waar iedereen elkaar kent. Ik kom uit 1999 en mag mezelf nog een echte Hoevelaker noemen. Een jaar later veranderden ze het naar de gemeente Nijkerk. Mijn broertje noemen we thuis een Keientrekker, haha!”

WIJ ZIJN AMERSFOORT

arrow_right_alt
arrow_left_alt

Een unieke plek: De Nieuwe Stad

Aan de rand van het Eemplein en de Eemhaven ligt een gebied vol reuring. Breng met ons een bezoek aan De Nieuwe Stad!

Het verhaal achter Park Randenbroek

Dit prachtige groene park op loopafstand van het centrum heeft een unieke plattegrond. Wij laten je Park Randenbroek zien!

OostWest: ‘Wij zijn er voor de makers’

Deze creatieve broedplaats bevat alles wat een maker zich kan wensen: een boel gelijkgestemden die elkaar naar het volgende niveau willen brengen!

De Joodse geschiedenis van Amersfoort

De Joodse gemeenschap in Amersfoort heeft wortels die teruggaan tot de 17e eeuw. Hier lees je er meer over!

Raddraaiers en Kraankinderen

Bij raddraaiers denk je meteen aan iemand die kattenkwaad uithaalt. Wij onthullen de ware definitie van het woord (met een Amersfoorts randje)!

Willems Wondere Weiland: ‘We gaan door zolang we het leuk vinden’

Wat 22 jaar geleden als verjaardagsfeestje begon, groeide uit tot Hooglanderveens grootste gratis festival: Willems Wondere Weiland! Wij spraken met...

De Skate Centrale: een thuishaven voor buitenbeentjes

Je zou denken dat dit een plek is waar jongeren hun sport beoefenen. Niets is minder waar: hier huist een hele hechte gemeenschap.

De Pastorie deelt zijn overvloed

Naast de kerk in Hoogland staat een gebouw vol mogelijkheden: De Pastorie. "Deze plek moet als kloppend hart voor de omgeving dienen."

Hofje Armen de Poth: verstopt, maar toch vindbaar

In het centrum ligt een bijzonder complex van historische gebouwen: Hofje Armen de Poth. De naam doet iets vermoeden over armoede. Klopt dat ook?