Ga naar de inhoud

ADURA SULAIMAN

Adura’s favo spot in Amo:

Is nogal zeldzaam… Het is slechts één dag per weel en maar een paar uur te bezoeken. Adura: “Elke vrijdag is er tot één uur ‘s middags de stoffenmarkt op de Hof. Daar ben ik echt gek op!

Waarom de stoffenmarkt?

“Aan de ene kant omdat ik het leuk vind om kleding te maken. Aan de andere kant vanwege het ‘dorp in de stad’-gevoel dat er heerst. De mensen herkennen je en je hebt vaak leuke gesprekken. Als ik kan, ga ik altijd!”

ER IS MEER

Wanneer Adura’s agenda geen bezoek aan de markt toestaat, weet ze gelukkig nog een aantal andere adresjes. “In het centrum zitten twee schattige en uitgebreide stoffen- en fourniturenzaken, zoals Schwitzner in de Krommestraat. Op de Arnhemsestraat zit de naaimachinehandel Ten Hagen. Op beide plekken voel je hoeveel hart de mensen voor hun hobby en de zaak hebben. Het is onwijs leuk om daar te zijn.”

MILIEUBEWUST

Eigen kleren maken is niet het enige duurzame waar Adura zich mee bezighoudt. Met haar eigen band Future Husband zet Adura zich eveneens in voor het milieu. “Een deel van onze opbrengsten met de band doneren we aan een goed doel dat zich inzet voor bescherming van de aarde. De muziek op ons vorig jaar verschenen EP ‘I Love You Forever’ raakt ook lichtelijk dezelfde thema’s aan.

THE WORLD IS YOURS!

En dan specifiek de stad Amersfoort. Waar gaan we naartoe, Adura? “We zijn al op een van mijn lievelingsplekken: het Krankeledenplantsoen. Zo ben ik vaak te vinden op het terras van Long John’s Pub. Om verschillende redenen: de gezelligheid, de cherry coke en om te werken. Er hangt hier altijd zo’n prettige sfeer!”

Een andere fijne bijkomstigheid is dat de Boothill Saloon er praktisch naast zit. Adura: “Vrijwel iedere vrijdag zijn daar optredens van toffe bands, beginnend of met een reputatie, te zien. Op die avonden kom ik altijd even kijken.”

WIJ ZIJN AMERSFOORT

arrow_right_alt
arrow_left_alt

DE PASTORIE DEELT ZiJN OVERVLOED

Naast de kerk in Hoogland staat een gebouw vol mogelijkheden: De Pastorie. "Deze plek moet als kloppend hart voor de omgeving dienen."

EEN UNIEKE PLEK: DE NIEUWE STAD

Aan de rand van het Eemplein en de Eemhaven ligt een gebied vol reuring. Breng met ons een bezoek aan De Nieuwe Stad!

DE DOLLE JONKER EN ZIJN KEIEN

Vind je Amersfoort een kei van een stad? Wij ook! Is dat de reden dat deze plek Keistad genoemd wordt? Niet bepaald!

DE VELE GEZICHTEN VAN DE ELLEBOOGKERK

Een historisch juweeltje. Een wonder van de neoclassicistische architectuur. Noem het hoe je het noemen wilt: wij kennen het als de Elleboogkerk. Dit...

AMERSFOORT IN DE WERELDOORLOGEN

Amersfoort is al eeuwen van strategisch militair belang. Ontdek hoe de stad is uitgegroeid tot belangrijkste garnizoensstad!

DE KOFFIEBUS: CAPPUCiNO’S MET EEN SCHEUT AANDACHT

Deze mobiele variant van een koffiehuis beweegt zich sinds 2017 door de stad. Omzet maken is bijzaak. De ontmoeting met elkaar is het hoofddoel!

MUZIKALE VERBROEDERING IN STUDIO KRUISKAMP

Doordeweeks lijkt er weinig te beleven in dit pand aan de Liendertseweg. Op vrijdagavond is het een heel ander verhaal...

ONTMOETiNGEN IN HUIS MIEREVELD

Samenwerken, ontmoeten en maken. Het gebeurt allemaal onder het dak van dit oude schoolgebouw.

WIE IS DAT MEISJE IN DE STOPLICHTEN?

In veel voetgangerslichten rond het centrum staat een meisje afgebeeld. Waar komt deze meid met haar paardenstaart eigenlijk vandaan?