Ga naar de inhoud
DE ZIEL
MAATSCHAPPELIJK

Muzikale verbroedering in Studio Kruiskamp

Doordeweeks lijkt er weinig te beleven in dit pand aan de Liendertseweg. Op vrijdagavond is het een heel ander verhaal...

De deuren gaan open, de mensen gaan naar binnen. En dan? Muziek! Dit is Studio Kruiskamp. Een plek waar jongeren met een passie voor hiphop graag langskomen.

UNIEKE STIJLEN

In de studio wordt druk geoefend. Onder leiding van Jesse van Beukeringen mogen de jongeren van 15 tot 25 jaar hier muziek maken, oefenen en opnemen. De focus ligt op hiphop: sommige zingen, anderen rappen. “Iedereen die hier komt is uniek en heeft een eigen stijl. Ze maken niet hetzelfde, maar hebben wel hetzelfde niveau”, vertelt Jesse trots. Vroeger had hij zelf de droom om op te treden. Nu geeft hij die passie door: “Ik ben bereid mijn tijd in deze jongens te steken. Dat is ontzettend leuk om te doen.” Niet alleen Jesse helpt de jongeren met hun muziek. Ook andere Amersfoortse muzikanten zijn vaak in de studio te vinden, zoals Bobby Littlejohn en Tellem. Ieder neemt zijn eigen kennis mee en helpt de talenten van de jongeren verder te ontwikkelen.

SUPPORT

Jesse laat de jongeren nadenken over hoe muziek in zijn werk gaat. Dat gaat vaak gepaard met humor. Naast de lol probeert Jesse de jongeren te enthousiasmeren. Tegelijkertijd leert de groep om te gaan met kritiek. “Het is niet altijd leuk om feedback te krijgen over je muziek, maar het is wel goed om te horen”, vertelt Jairo, die ieder weekend in Studio Kruiskamp te vinden is. “In onze groep supporten we elkaar. Je moet namelijk keihard werken om iets te bereiken in de muziekwereld”, weet hij. De jongens moedigen elkaar zowel in als buiten de studio aan. “Thomàs had laatst zijn EP release in OostWest. Wij waren er natuurlijk bij om hem aan te moedigen”, aldus Jairo.

VEEL ANIMO

Studio Kruiskamp heeft al een grote groep onder zijn hoede, die ieder weekend komt oefenen en gebruikmaakt van de studio’s. Sami, een van de rappers, kwam op een bijzondere manier in contact met de studio. “Ik kende Jairo. Hij zag dat ik op mijn profielfoto een microfoon had staan en vroeg of ik muziek maakte. Ik wilde altijd al muziek maken, maar het lukte me nooit. Nu ben ik hier iedere vrijdagavond en voel ik me helemaal op mijn plek!”, aldus Jairo.

Nog meer DE ZIEL

Welkom in de Verkeerstuin!

Op de Wagenwerkplaats vind je De Verkeerstuin. Deze old-school speeltuin bevat alle ingrediënten voor een bruisende plek barstensvol lol.

De missie van Stichting Present

Stichting Present helpt hulpbehoevenden met diverse hulpvragen en -trajecten. "Wij willen beweging op gang brengen."

MEER AMERSFOORTSE PRACHT!

arrow_right_alt
arrow_left_alt

Amersfoort: een echte bierstad

Hey, biertje? Nou, die vind je wel in Amersfoort. Onze stad is namelijk al eeuwenlang een echte bierstad!

Het Belgenmonument

Boven op de Amersfoortse Berg staat het grootste monument van Nederland: het Belgenmonument. Ontdek meer over dit indrukwekkende geschenk uit België.

Raddraaiers en Kraankinderen

Bij raddraaiers denk je meteen aan iemand die kattenkwaad uithaalt. Wij onthullen de ware definitie van het woord (met een Amersfoorts randje)!

Eric Wensink

Eric Wensink mag als eigenaar van Health Centrum Amersfoort dit jaar 40 kaarsjes op de taart zetten. Wat in de jaren 80 begon als een krachthonk van...

De Muurhuizen: meer dan een bijzondere straat

Veel van de Amersfoortse Rijksmonumenten staan in een bijzonder straatje: de Muurhuizen. De naam zegt een hoop over de oorsprong, maar wat precies?

Twan Vet

Haalt inspiratie uit: Mooie architectuur, ontmoetingen en gesprekken. Die voert hij zowel met kennissen als onbekenden. En dan het liefste bij Kafé...

Wij zijn… De Europese stad van het jaar!

Amersfoorters, gefeliciteerd! Onze stad is verkozen tot Europese stad van het jaar. Wij vertellen je er alles over!

De levendige stadsmuur

Wie langs de historische stadsmuur loopt, ziet in eerste instantie vooral een oude muur. Maar niets is wat het lijkt!

Bram Ravenhorst

Als onderdeel van funkband Three Little Clouds zet rapper Raven Kangee stad en land op zijn kop. Nu geeft Bram Ravenhorst de ons een soloplaat om niet...