Ga naar de inhoud
DE ZiEL
MAATSCHAPPELiJK

MUZIKALE VERBROEDERiNG IN STUDIO KRUISKAMP

Doordeweeks lijkt er weinig te beleven in dit pand aan de Liendertseweg. Op vrijdagavond is het een heel ander verhaal...

De deuren gaan open, de mensen gaan naar binnen. En dan? Muziek! Dit is Studio Kruiskamp. Een plek waar jongeren met een passie voor hiphop graag langskomen.

Unieke stijlen

In de studio wordt druk geoefend. Onder leiding van Jesse van Beukeringen mogen de jongeren van 15 tot 25 jaar hier muziek maken, oefenen en opnemen. De focus ligt op hiphop: sommige zingen, anderen rappen. “Iedereen die hier komt is uniek en heeft een eigen stijl. Ze maken niet hetzelfde, maar hebben wel hetzelfde niveau”, vertelt Jesse trots. Vroeger had hij zelf de droom om op te treden. Nu geeft hij die passie door: “Ik ben bereid mijn tijd in deze jongens te steken. Dat is ontzettend leuk om te doen.” Niet alleen Jesse helpt de jongeren met hun muziek. Ook andere Amersfoortse muzikanten zijn vaak in de studio te vinden, zoals Bobby Littlejohn en Tellem. Ieder neemt zijn eigen kennis mee en helpt de talenten van de jongeren verder te ontwikkelen.

SUPPORT

Jesse laat de jongeren nadenken over hoe muziek in zijn werk gaat. Dat gaat vaak gepaard met humor. Naast de lol probeert Jesse de jongeren te enthousiasmeren. Tegelijkertijd leert de groep om te gaan met kritiek. “Het is niet altijd leuk om feedback te krijgen over je muziek, maar het is wel goed om te horen”, vertelt Jairo, die ieder weekend in Studio Kruiskamp te vinden is. “In onze groep supporten we elkaar. Je moet namelijk keihard werken om iets te bereiken in de muziekwereld”, weet hij. De jongens moedigen elkaar zowel in als buiten de studio aan. “Thomàs had laatst zijn EP release in OostWest. Wij waren er natuurlijk bij om hem aan te moedigen”, aldus Jairo.

VEEL ANiMO

Studio Kruiskamp heeft al een grote groep onder zijn hoede, die ieder weekend komt oefenen en gebruikmaakt van de studio’s. Sami, een van de rappers, kwam op een bijzondere manier in contact met de studio. “Ik kende Jairo. Hij zag dat ik op mijn profielfoto een microfoon had staan en vroeg of ik muziek maakte. Ik wilde altijd al muziek maken, maar het lukte me nooit. Nu ben ik hier iedere vrijdagavond en voel ik me helemaal op mijn plek!”, aldus Jairo.

Nog meer DE ZiEL

‘HET GELUID VAN DE TOREN IS ALS THUISKOMEN’

Wat begon als privéschool in de Dieventoren, is uitgegroeid tot een tientallen jaren oude traditie die onlosmakelijk verbonden is met de Keistad.

DE SKATE CENTRALE: EEN THUiSHAVEN VOOR BUITENBEENTJES

Je zou denken dat dit een plek is waar jongeren hun sport beoefenen. Niets is minder waar: hier huist een hele hechte gemeenschap.

MEER AMERSFOORTSE PRACHT!

arrow_right_alt
arrow_left_alt

ADURA SULAIMAN

Adura Sulaiman (28) is singer-songwriter, frontvrouw van Future Husband, voice-over artiest, vocal coach… Is er iets wat ze niet kan?

HET MiRAKEL VAN AMERSFOORT

In 1444 gebeurde er iets héél bijzonders in Amersfoort. Het is de reden dat we vandaag de dag zo’n mooie toren hebben!

URSULA VERRIPS

Al twintig jaar zet Ursula Verrips zich vol enthousiasme in voor het clubhuis. Staat ze geen friet te bakken, dan is ze wel bezig met de planning van...

DE JOODSE GESCHIEDENIS VAN AMERSFOORT

De Joodse gemeenschap in Amersfoort heeft wortels die teruggaan tot de 17e eeuw. Hier lees je er meer over!

EEN UNiEKE PLEK: DE NIEUWE STAD

Aan de rand van het Eemplein en de Eemhaven ligt een gebied vol reuring. Breng met ons een bezoek aan De Nieuwe Stad!

SOPHIE PAUW

Sophie Pauw is er met haar 22 jaar vroeg bij in ondernemersland. Afgelopen maart opende ze haar eigen zaak in de Scherbierstraat. Café STU is een...

HOFJE ARMEN DE POTH: VERSTOPT, MAAR TOCH ViNDBAAR

In het centrum ligt een bijzonder complex van historische gebouwen: Hofje Armen de Poth. De naam doet iets vermoeden over armoede. Klopt dat ook?

DE LEVENDiGE STADSMUUR

Wie langs de historische stadsmuur loopt, ziet in eerste instantie vooral een oude muur. Maar niets is wat het lijkt!

XANDER SCHINEIS

Zie je een hoogblond kapsel licht geven in de Amersfoortse nacht? Grote kans dat het Xander is die losgaat op de dansvloer.