Ga naar de inhoud
DE STAD
GESCHIEDENIS

AMERSFOORT, NU EN IN DE TOEKOMST

Naast een rijke historie heeft Amersfoort een minstens zo veelbelovende toekomst. Wij vertellen je waarom!

GROEISTAD

Amersfoort staat vandaag de dag bekend als ‘groeistad’. Sinds de jaren ’80 is de stad uitgebreid met enkele nieuwe woonwijken, waarvan met name Kattenbroek wereldberoemd is geworden om haar unieke, speelse architectuur.

STAD MET EEN ZIEL

Amersfoort is een bruisende stad waar vrijwel iedere week een evenement wordt georganiseerd. Dit gebeurt vrijwel altijd door de inwoners zelf: geen stad in Nederland heeft zoveel inwoners die zich als vrijwilliger inzetten voor het verenigingsleven of hun leefomgeving. Amersfoorters zijn dan ook drukke baasjes: veel inwoners combineren een baan met de zorg voor gezin (of mantelzorg). Daarnaast zijn ze ook in hun vrije tijd volop in beweging: Amersfoorters sporten het meest van alle Nederlanders! Ook in de tegenwoordige tijd kan men spreken van Het Mirakel van Amersfoort: de stad staat op de eerste plaats van de sociaaleconomische index van de Atlas voor Gemeenten dankzij een hoge arbeidsparticipatie, lage (jeugd-)werkloosheid en een grote sociale cohesie.

VOL MOOIE MENSEN

Een van de oudste steden van Nederland, maar met een hele jonge bevolking. Een stad die niet bekend staat om haar universiteit of opleidingen, maar wel met een hoogopgeleide beroepsbevolking. Een stad waar jaarlijks meer dan een miljoen toeristen op bezoek komen, maar die absoluut niet toeristisch aanvoelt. In Amersfoort barst het van de zelfstandige ondernemers, unieke winkelconcepten en gastvrije horeca..

DE STAD iS VAN ONS

arrow_right_alt
arrow_left_alt

DE KEIJLIJN: MEER DAN EEN GEZELLIG TREINTJE

De Keijlijn rijdt alweer tien jaar door Amersfoort. Wat ooit begon als extraatje, is nu een volwaardige attractie die menig toerist niet overslaat!

DE DOLLE JONKER EN ZIJN KEIEN

Vind je Amersfoort een kei van een stad? Wij ook! Is dat de reden dat deze plek Keistad genoemd wordt? Niet bepaald!

FIEN VERMEULEN

Fien Vermeulen is een multimediale duizendpoot. Als nieuwslezeres bij Qmusic en tv-presentatrice bij RTL en SBS is haar agenda behoorlijk vol, maar...

MUZIKALE VERBROEDERING IN STUDIO KRUISKAMP

Doordeweeks lijkt er weinig te beleven in dit pand aan de Liendertseweg. Op vrijdagavond is het een heel ander verhaal...

DE SKATE CENTRALE: EEN THUISHAVEN VOOR BUITENBEENTJES

Je zou denken dat dit een plek is waar jongeren hun sport beoefenen. Niets is minder waar: hier huist een hele hechte gemeenschap.

OOSTWEST: ‘WIJ ZIJN ER VOOR DE MAKERS’

Deze creatieve broedplaats bevat alles wat een maker zich kan wensen: een boel gelijkgestemden die elkaar naar het volgende niveau willen brengen!

‘HET GELUID VAN DE TOREN IS ALS THUISKOMEN’

Wat begon als privéschool in de Dieventoren, is uitgegroeid tot een tientallen jaren oude traditie die onlosmakelijk verbonden is met de Keistad.

FEM PETRAEUS

Fem Petraeus loopt als actrice al jaren rond in de film- en televisiewereld. De enige plek waar ze langer rondloopt is in haar eigen stad: Amersfoort.

ADURA SULAIMAN

Adura Sulaiman (28) is singer-songwriter, frontvrouw van Future Husband, voice-over artiest, vocal coach… Is er iets wat ze niet kan?