Ga naar de inhoud

Michael van Broodje Hadi

Het is zeven uur in de ochtend. Het is zondag. Het is stil in de Amersfoortse binnenstad. Uren geleden bruiste het gezellige nachtleven, nu is het volkomen uitgestorven. Op één plek na, want daar brand licht. Daar klinkt zachtjes muziek. Daar staat hij.

Het vlees wordt van de braadspit gehaald, alle benodigdheden worden opgeruimd en het kleine keukentje wordt grondig schoongemaakt. Het keukentje van de zaak die veel mensen kennen. De plek waar je een goed Turks broodje kunt scoren. De plek waar je altijd een vrolijk gezicht treft, of het nou 16:00 uur in de middag of 5:30 uur in de ochtend is. De plek van Broodje Hadi!

Ook deze zondag heeft hij tot 5:30 uur met het vleesmes in de hand gestaan om mensen van een snack te voorzien. Wie is de man die elke zondag het vlees snijdt Achter het Oude Stadhuis 1? Het is Hadi! Toch…? Afgaande op de naam van deze befaamde broodjeszaak zou je denken dat de man waar jij je broodje haalt, Hadi is. Als je dat broodje doordeweeks, in de middag of in de avond haalt, dan is dat ook zo. De meeste bezoekers komen echter in het weekend en in de nachtelijke uren en dan tref je zijn zoon Michael. Voorheen stond zijn oom Nazir, de broer van Hadi, er in de nacht, maar die plek heeft Michael van hem overgenomen. 

Hadi, Michael of Nazir, het maakt niet zoveel uit. De familie doet het samen en dat doen ze al 38 jaar! Het is een echt familiebedrijf. Vader Kudun huurde de kleine zaak in 1986. Vanaf de middelbare school hielpen Hadi en Nazir mee. Later runden ze Broodje Hadi samen. Ze hadden altijd al de hoop dat de volgende generatie de zaak zou voortzetten en dat lijkt te gebeuren met het toetreden van Michael. Dat Hadi nog lang wordt voorgezet, hoopt ook menig Amersfoorter, want velen komen hier graag voor dat ene broodje. Hét broodje Hadi: een eigen recept van de familie, bestaande uit zelf gekruid en gegrild Halal vlees, in een Turkse broodje met sla, uien en zelfgemaakte knoflooksaus.

Loopt het water je in de mond? Broodje Hadi is van woensdag tot en met zondag open vanaf 16:00 uur. Op vrijdag en zaterdag kun je hier tot 5:30 uur terecht voor een nachtelijke versnapering. En als je op een vroege zondagmorgen eens door de stad loopt, zwaai dan naar Michael. Als alle nachtbrakers in bed liggen, wanneer de eerste zonnestralen over de Hof glijden en de dag begint, sluit hij de nacht af.

Geschreven door Angelique Valkenet

WIJ ZIJN AMERSFOORT

arrow_right_alt
arrow_left_alt

Amersfoort: Van Garnizoensstad tot Cultureel Erfgoed

Amersfoort heeft een rijke militaire geschiedenis die begon met de komst van de spoorwegen in 1863 en de stad tot een belangrijke garnizoenslocatie...

Wist je dat Amersfoort een garnizoensstad is?

Ontdek de rijke militaire geschiedenis van Amersfoort als garnizoensstad. Ervaar de unieke band tussen defensie en de stad door historische,...

Amersfoort: een echte bierstad

Hey, biertje? Nou, die vind je wel in Amersfoort. Onze stad is namelijk al eeuwenlang een echte bierstad!

De Sint-Joriskerk: een reis door de tijd

Vandaag de dag staat de Hof bekend om uitgaansgelegenheden, restaurants en de markt. Eén gebouw is al eeuwen de échte eyecatcher op dit plein: de...

Amersfoort als handelsstad

Wij Amersfoorters zijn al meer dan 750 jaar bezige baasjes. De stad heeft dan ook een sterke reputatie als handelsstad.

De missie van Stichting Present

Stichting Present helpt hulpbehoevenden met diverse hulpvragen en -trajecten. "Wij willen beweging op gang brengen."

De Muurhuizen: meer dan een bijzondere straat

Veel van de Amersfoortse Rijksmonumenten staan in een bijzonder straatje: de Muurhuizen. De naam zegt een hoop over de oorsprong, maar wat precies?

‘Het geluid van de toren is als thuiskomen’

Wat begon als privéschool in de Dieventoren, is uitgegroeid tot een tientallen jaren oude traditie die onlosmakelijk verbonden is met de Keistad.

DE VERHALEN ACHTER KAMP AMERSFOORT

Op de grens van Amersfoort en Leusden vind je Nationaal Monument Kamp Amersfoort. Oorspronkelijk was dit een kazerneterrein van het Nederlandse leger....