Ga naar de inhoud

Hugo Langelaan

Hugo Langelaan (34) is brouwer bij Stadsbrouwerij De Drie Ringen. Voor hij in Amersfoort neerstreek, woonde hij onder andere in Delft, Zwitserland, de VS, België, Rotterdam en Bussum. Als internationaal rugbyspeler kwam hij uit voor RC Eemland in de Ereklasse en voor Delta in de Rugby Europe Super Cup. Daarnaast werkte hij bijna tien jaar als industrieel ingenieur bij FedEx. In 2023 beëindigde hij zijn carrière als rugbyspeler en zette hij een nieuwe professionele stap; Hugo brouwt nu heerlijk bier voor onze stadsgenoten.

Waarom ben je in Amersfoort komen wonen? 

Ik ben ongeveer zeventien keer verhuisd in mijn leven en was het zat om in Bussum te wonen; ik wilde iets groters. In het verleden was ik alleen in de nieuwere delen van Amersfoort geweest, zoals het industrieterrein. Toen ik het middeleeuwse stadscentrum zag, was ik meteen verliefd op de stad. Ik woon hier nu ongeveer zeven jaar en heb gezegd dat zolang ik in Nederland woon, dat in Amersfoort zal zijn. Het is groot genoeg om een IKEA te hebben, maar voelt nog steeds als een dorp! 

Wat onderscheidt Amersfoort van andere steden waar je hebt gewoond?

Ik vind dat Amersfoort alles heeft wat je zou willen op het gebied van moderne infrastructuur. Maar wat ik echt geweldig vind, is rondlopen in een middeleeuwse stad en wonen in dit goed bewaarde stukje geschiedenis. Het feit dat de stad een rijke biergeschiedenis heeft, maakt het ook een paradijs voor een bierbrouwer!

Wat vind je het leukste aan je werk als bierbrouwer?

Dat zijn de brouwdagen zelf, het innoveren van de processen en het creëren van nieuwe recepten.

Kunnen we nog nieuwe bieren verwachten de komende tijd? 

Ja, er komen veel seizoensbieren aan. Voor het 35-jarig bestaan van de brouwerij op 21 december zal het Winterbier opnieuw uitgebracht worden (de eerste versie stamt uit 1991). Ik werk ook aan een Dry Irish style stout en een quadrupel voor het 400-jarig bestaan van De Drie Ringen in 2026.

Wat betekent Amersfoort voor jou?

Amersfoort betekent Thuis voor mij. Ik voel me hier echt op mijn plek en het is lang geleden dat ik dat gevoel heb gehad. Ik ben getrouwd met een Amersfoorter en ik ben er trots op dat mijn dochter ook een Amersfoorter is!

WIJ ZIJN AMERSFOORT

arrow_right_alt
arrow_left_alt

Het mirakel van Amersfoort

In 1444 gebeurde er iets héél bijzonders in Amersfoort. Het is de reden dat we vandaag de dag zo’n mooie toren hebben!

Ontmoetingen in Huis Miereveld

Samenwerken, ontmoeten en maken. Het gebeurt allemaal onder het dak van dit oude schoolgebouw.

Tekstbord op Dara met tekst: De mensheid redden door thuis te niksen dat is pas een gaaf verhaal voor later

Wie verzint toch die teksten op de Dara?

Op het dak van restaurant Dara prijkt er maandelijks een mooi stukje proza. Wie verzint deze teksten? We verklappen het antwoord: jij!

Wij Amersfoort magazine

Trots op de stad, verbonden door verhalen.

De Bernhardkazerne anno 2025: het kloppend opleidings- en trainingshart van de Koninklijke Landmacht

De Bernhardkazerne in Amersfoort is meer dan een militair terrein; het is een levendige plek waar traditie en innovatie hand in hand gaan. Anno 2025...

Amersfoort in de Wereldoorlogen

Amersfoort is al eeuwen van strategisch militair belang. Ontdek hoe de stad is uitgegroeid tot belangrijkste garnizoensstad!

De Valkestraat, een groene oase

A concrete jungle. Alicia Keys zingt erover en mensen van het platteland denken er misschien zo over; de stad is een jungle van beton. Nu klopt dat...

Garnizoensstad Fietstocht – over Kazerneterrein

Tijdens deze bijzondere fietstocht langs de Vlasakkers kom je op plekken in en rond Amersfoort die normaal gesloten zijn voor publiek. De route start...

Podcast Kijk in de Wijk: Hoogland-West

In deze podcastserie neemt Femke per aflevering een wijk in Amersfoort onder de loep. Deze aflevering gaat ze op pad in Hoogland-West, een oase van...