Ga naar de inhoud

Hans Maas

Hans Maas (68) is voor veel Amersfoorters een bekend gezicht, mede dankzij zijn tomeloze inzet voor voetbalvereniging Amsvorde. Met zijn opvallend grote hond, een Deense dog, is hij sowieso moeilijk te missen wanneer hij door de stad fietst. Hij is dagelijks te vinden op de club, waar hij tal van onderhoud- en schoonmaakwerkzaamheden verricht.

Wat maakt dat je dag in dag uit klaarstaat voor jouw club?

Ik ben al van kleins af aan betrokken bij de club. Nu ik gepensioneerd ben, heb ik er meer tijd voor, maar ook voor mijn pensionering was het al mijn hobby. Amsvorde is een beetje mijn tweede thuis.

Hoe ben je ooit bij Amsvorde terecht gekomen?

Ik heb altijd al bij Amsvorde gevoetbald. Na een ongeluk in 2005, waarbij ik van mijn fiets viel en een schedelbasisfractuur opliep, werd ik afgekeurd voor mijn werk. Na een jaar in een kliniek te hebben gelegen, wilde ik weer iets om handen hebben. De voorzitter van de club vroeg me toen om vrijwilligerswerk te doen en zo ben ik er helemaal ingerold.

Wat zijn je favoriete momenten van de week op de club?

Ik ben elftalleider bij het eerste elftal en geniet vooral van de trainingen op dinsdag- en donderdagavond. Maar het allerleukste is natuurlijk de derde helft na de wedstrijden. Dat zijn echt de momenten waar ik naar uitkijk.

Wat betekent Amersfoort voor jou en waarom?

Amersfoort is mijn geboortestad, ik heb er altijd gewoond en gewerkt. Het is een stad waar je alles vindt wat je nodig hebt en waar veel te doen is. Mijn hele vriendenkring en familie wonen hier. Ik zou niet anders willen dan hier wonen.

Hoe heet je hond?

Hooch! Hij is groot en opvallend, net als zijn naam doet vermoeden. Zijn naam komt van de film ‘Turner en Hooch’.

WIJ ZIJN AMERSFOORT

arrow_right_alt
arrow_left_alt

De Valkestraat, een groene oase

A concrete jungle. Alicia Keys zingt erover en mensen van het platteland denken er misschien zo over; de stad is een jungle van beton. Nu klopt dat...

Garnizoensstad Evenementen

Duik in de rijke militaire geschiedenis van Amersfoort als Garnizoensstad. Ontdek hoe het garnizoen de stad door de eeuwen heen heeft gevormd en...

Amersfoort ’40 – ’45: van bezetting tot bevrijding

Wat voor impact had de oorlog op Amersfoort en haar inwoners? Deze documentaire neemt je mee in de grootste verzameling beeldmateriaal uit WOII.

In gesprek met Arnoud Baltissen: Een schat aan historie in het Cavaleriemuseum

Na Arnoud zijn pensioen als onderofficier bij de Cavalerie is deze voormalig militair actief als vrijwilliger bij het Cavaleriemuseum in de...

De Koffiebus: cappucino’s met een scheutje aandacht

Deze mobiele variant van een koffiehuis beweegt zich sinds 2017 door de stad. Omzet maken is bijzaak. De ontmoeting met elkaar is het hoofddoel!

Diederik Mulder

Muziekvereniging Sint Caecilia loopt voorop

De klassieke fanfare loopt met trompetten en slagwerk in uniform door de straten. Tijdens Koningsdag en op 4 mei hoor je de bekende klanken van de...

Amersfoort, nu en in de toekomst

Naast een rijke historie heeft Amersfoort een minstens zo veelbelovende toekomst. Wij vertellen je waarom!

Wie is dat meisje in de stoplichten?

In veel voetgangerslichten rond het centrum staat een meisje afgebeeld. Waar komt deze meid met haar paardenstaart eigenlijk vandaan?

Amersfoort: Van Garnizoensstad tot Cultureel Erfgoed

Amersfoort heeft een rijke militaire geschiedenis die begon met de komst van de spoorwegen in 1863 en de stad tot een belangrijke garnizoenslocatie...