Ga naar de inhoud

HET STADSSYMBOOL

Het oudste wapen van de stad prijkte in 1233 op een afbeelding. Te zien op het schild van Sint Joris, de beschermheilige van Amersfoort, die een jonkvrouw verloste door de draak te verslaan.

Het kruis ontwikkelde zich door de eeuwen heen als het wapen van de stad. Nu is er een versie waar iedereen mee uit de voeten kan. Dit nieuwe symbool geeft iedereen die zich met de Keistad verbonden voelt een mogelijkheid om dat uit te drukken.

Het stadssymbool geeft je een makkelijke manier om te zeggen: Amersfoort is mijn stad.

Noem het een stempel. Om de wereld te vertellen wat jij en dus wij allemaal te bieden hebben! Laat zien dat Amersfoort je thuis is! Wil je wat voorbeelden? Druk het op een t-shirt. Plak het op je raam. Zet ‘m in een mooie hoek van de poster van je evenement. Zet ‘m op je nieuwe album. Op de achterdeur van je vrachtwagen. Als avatar van je socials. Het wapen op je glas in je café. Schilder het op je porselein, of op je muur of plant bollen in je tuin in de vorm van het logo.

Bak ‘m in een tegeltje of in een taartje. Je mag alle kleuren gebruiken. Wij, Amersfoorters, begrijpen dan wie je bent en wat je bedoelt! Amersfoort is creatief en actief: we vertrouwen dat jij hier iets tofs mee doet. Voordeel: je hoeft je eigen vormgeving of je eigen expressie er niet op aan te passen. Je voegt het enkel toe, op een leuke plek. De kers op de taart.

Dan weet iedereen dat je uit Amersfoort komt.

Natuurlijk mag je het gebruiken. Graag zelfs!

Het stadssymbool is geschikt om te laten zien dat je trots bent op de stad waar je onderneemt of iets organiseert. De stad waar je je eerste stappen hebt gezet of later je kansen hebt gekregen. Dat is de energie die we van Amersfoort kennen. Het fijne is dat je het stadssymbool volledig naast je eigen identiteit kunt voeren. Het is een aanvulling. Het is van ons allemaal. Je blijft zelf je eigen afzender: met het stadssymbool laat je zien waar je vandaan komt. Het enige wat we je vragen: hou het ook voor ons allemaal. Want door het wapen los te blijven gebruiken, blijft het ook voor iedereen bruikbaar.

Download de toolkit en experimenteer hoe het voor je organisatie mooi kan werken. En uiteraard kunnen we altijd meedenken. Hieronder vind je een voorbeeld van hoe het symbool te gebruiken voor zakelijke uitingen.