Van Gogh staat natuurlijk bekend om de echte Amersfoortse kroketen de friet patat. Maar wie hier iets komt bestellen, kan ook ondertussen kunst bewonderen van jonge lokale makers. Zij krijgen een jaar lang de ruimte om hun werk te tonen. Zo wordt kunst onderdeel van het dagelijkse leven, op een manier die laagdrempelig én verrassend is.
Een smaakvol podium
Bij Frituur Van Gogh zit de verbondenheid met kunst niet alleen in de naam, maar ook in wat ze doen. Toen het 25-jarig jubileum in zicht kwam, wilde eigenaar Arn Zuyderduin iets speciaals doen waar de stad en haar makers bij betrokken werden. Zo ontstond Kunst met Smaak, een initiatief waarin kunst en frituur op een verrassende manier samenkomen. In samenwerking met illustrator Tamara Boon kiezen ze ieder jaar in januari weer nieuwe jonge kunstenaars uit. Zo krijgen lokale makers in april een podium en wordt de creatieve scene in Amersfoort zichtbaar voor iedereen.

Cultuur bij je friet patat
Met dit initiatief laat Frituur Van Gogh zien dat cultuur overal kan opduiken, ook op plekken waar mensen elkaar in het dagelijks leven ontmoeten. Geen steriele museummuren, maar de geur van verse friet patat en het geroezemoes van klanten die binnenlopen voor een snelle hap. Juist die alledaagsheid maakt het project bijzonder. Kunst wordt zo iets dat je onverwacht tegenkomt, iets dat je even raakt terwijl je wacht tot je bestelling klaar is.
